Om oss

 

Gert Nilsson

Gert är den 12:e generationen på Ekastiga. Gert lever för livet på landet, och har hand om nötkreaturen tillsammans med sonen Jonas. Han är delaktig i växtodlingen från sådd till skörd och övergripande skötsel av skogen. Gert är också en av verksamhetsledarna för Höörs Farmartjänst. På sin fritid tillbringar Gert gärna tid tillsammans med sina vänner i Höörs Rotaryklubb, där han varit medlem i många år.

 

 

 

 

 

Eva Nilsson

Eva är gift med Gert sedan 1964. Eva startade Ekastiga Gårdsbutik år 1992 och jobbar fortfarande med butiken. Hennes stora intresse är fåren och hon är ansvarig för dem från det att lammen föds, för den dagliga skötseln och tillsynen, tills det att lammen slaktas. Då är hon även delaktig i förädlingen av skinn och kött. Eva är en duktig sömmerska och kan göra många spännande skinnprodukter. Se mer om detta under fliken "Gårdsbutik". 

 

 

 

Jonas Nilsson

Jonas är son till Gert och Eva och är den 13:e generationen på gården. Jonas är en sann entreprenör och är på Ekastiga delaktig i såväl nötproduktion som växtodling och skogsbruk. Allt som oftast får han också rycka in som vaktmästare i inackorderingsstallet för hästar. Största delen av sin tid spenderar Jonas dock som verksamhetsledare för Höörs Farmartjänst. 

 

 

 

      

Annette Nilsson

Annette är gift med Jonas sedan 1990. Annettes största ansvarsområde är inackorderingsstallet för hästar där hon har hand om den dagliga servicen. Hon driver tillsammans med Eva gårdsbutiken sedan starten 1992 och kommer i sinom tid att ta över hela ansvaret. Annette gör även en del uppdrag åt Höörs Farmartjänst, främst inom trädgård. Sin fritid ägnar hon gärna åt den egna hästen Blümchen. 

 

 

 

 

 

Emelie Nilsson

Emelie är dotter till Jonas och Annette och utgör tillsammans med sin bror Daniel den 14:e generationen på gården. Emelie brinner för hästar och jobbar till vardags som beridare. Hon hjälper till med fåren under lamningsperioden och är den som ska ta över dem efter farmor Eva. När det behövs jobbar Emelie extra på Farmartjänst-kontoret. 

 

 

 

 

Daniel Nilsson

Som son till Jonas och Annette tillhör även Daniel den 14:e generationen på Ekastiga. Daniel försöker ta del i arbetet på gården men jobbar i dagsläget heltid på Höörs Farmartjänst där han mestadels kör grävmaskin, bla lavar han stengärdsgårdar. På sin fritid spelar han fotboll i Maglasäte IF.

 Öppettider

5

Lördagar kl. 10-16

Röda dagar stängt.

 

 

 

 

    Styckningsdatum

 

Lamm: 28 april

            prel 19 maj

            prel  9 juni

               

Nöt:   12 maj

 

Ring och beställ!

 

För beställning ring 0738024288.

Nyheter

 

Söndagen 7 maj kommer vi att ha lammsläpp.

Mer info kommer snart.

 

Vill ni ha 1/1 eller 1/2 lamm, ring och beställ, så vi kan boka en datum med er.

Vi styckar på fredagen och på lördagen finns sen färskt detaljstyckat kött.

Ring och beställ. 073-8024288