Stall Ekastiga

 

På Stall Ekastiga, som inackorderingsstallet för häst kallas, finns det tretton boxar varav åtta är tänkta för stor häst och fem för ponny. De minsta är drygt 9 kvm och de större uppåt 12. Vi har även en lösdrift med plats för fyra hästar.

Stallet är mycket modernt - uppvärmt och med stora utrymmen. Hösilage, halm och spån finns i ett särskilt foderrum för att hålla bättre säkerhet och hygien i stallet. Ytterligare en mindre foderkammare finns för kraftfoder. Vi har två spolspiltor med tillgång både till varmt och kallt vatten. Inackorderingarna har en stor sadelkammare tillsammans i vilken de förutom sadelhängare har tillgång till ett skåp per häst. De boende på gården har tillgång till en egen, lite mindre sadelkammare. Kamrarna är självklart försedda med ordentliga lås. För att kunna torka blöta täcken har vi ett extra uppvärmt utrymme med hängare avsedda för detta ändamål. Även ett nybyggt fikarum med minikök, dusch och toalett finns i stallet.

Hästarna går i mindre grupper i stora, kuperade hagar. Vårt mål är att hästarna ska kunna vara ute så mycket som möjligt. Ridmöjligheterna på gården är stora. Något ridhus finns ännu inte, men dock en bra paddock med underlag som håller nästan hela året runt. Fint hindermaterial finns också att tillgå. Vill man rida ut är naturen fantastisk, man kan rida precis hur långt man vill på bra stigar och vägar.

Vill du veta mer? Hör gärna av dig!

Annette 0738-024288

Emelie 0738-181816

 Öppettider

5

Lördagar kl. 10-16

Röda dagar stängt.

 

 

 

 

    Styckningsdatum

 

Lamm: 28 april

            prel 19 maj

            prel  9 juni

               

Nöt:   12 maj

 

Ring och beställ!

 

För beställning ring 0738024288.

Nyheter

 

Söndagen 7 maj kommer vi att ha lammsläpp.

Mer info kommer snart.

 

Vill ni ha 1/1 eller 1/2 lamm, ring och beställ, så vi kan boka en datum med er.

Vi styckar på fredagen och på lördagen finns sen färskt detaljstyckat kött.

Ring och beställ. 073-8024288